TopDealsHotel.com
Cazare | Bilete de avion | Inchirieri auto

Cumparaturi in Napoli

24 Mai 2013

Piata traditionala, NapoliNapoli este un paradis al cumparaturilor, datorita preturilor interesante si varietatii de produse. Poti cumpara haine si accesorii, figurine pentru scena nasterii domnului si piese de ceramica, produse de artizanat si produse gastronomice specifice bogatei traditii napoletane.

Centrul orasului este un loc minunat pentru cumparaturi. Multe restaurante bune vor asigura pauza de pranz, cum ar fi Trattoria a Pignata, si in acelasi timp poti vizita unele obiectivele turistice din Napoli.

Via Toledo este cea mai lunga strada cu buticuri, magazine generale si magazine ale lanturilor internationale. Aici vei gasi Galleria Umberto, un exemplu tipic de arhitectura neoclasica. Via Chiaia incepe din Via Toledo si ofera buticuri ale unor marci de renume si magazine care vand antichitati si obiecte de arta. Daca esti in cautarea unor obiecte mai sofisticate, trebuie sa indrepti spre Via dei Mille. Cand ti se face foame, ia o sfogliatella la pachet.

Galleria Umberto I, NapoliIn zona situata pe un deal, cu numele de Vormero, vei gasi strazile Via Scarlatti si Via Luca Giordano, unde poti face cumparaturi in magazine elegante.

Din moment ce trasatura specifica orasului este atmosfera calda data de oamenii prietenosi, nu ar trebui sa ratezi ocazia de a vizita una dintre pietele din Napoli. Preturile sunt mult mai accesibile si aici vei gasi produse variate, dar ambianta este cea care creaza o impresie mai puternica. Totul e de vanzare aici: haine, legume, fructe, vase, produse pentru casa, lucruri la mana a doua si produse de calitate. Mancarea de strada care se pregateste aici este incredibil de delicioasa.

Galleria Umberto, NapoliCentrul istoric al Napoli este o piata de desfacere pentru reprezentarile scenii nasterii si pentru alte figurine, cunoscute local sub numele de presepe. Cea mai reprezentativa strada din acest punct de vedere este Via Gregorio Armeno, ce gazduieste multe magazine ale artizanilor locali.

Incearca sa mergi la Mercato di Antignano, deschisa de la ora 9:00 la ora 14:00, in afara de zilele de sambata. Este situata in apropiere de Piazza degli Artisti si poti ajunge acolo cu metroul, pe linia 1, pana la statia Piazza Medaglie d’Oro.

Strada San Gregorio Armeno, NapoliDoar miercurea dimineata e indicat sa iei autobuzul pana la Via del Vergiliano, in cartierul Posillipo, situat pe un deal de unde te poti bucura si de privelistea Golfului Napoli. Asta ca sa ajungi la Mercato di Posillipo unde se vand haine, genti, pantofi, sau haine la mana a doua.

Nu-ti face griji daca nu ai prea multi bani de cheltuit, vei gasi ceva care sa se inscrie in bugetul tau. Si daca esti in cautarea unor suveniruri mai creative si mai putin scumpe, Golful Napoli este locul in care trebuie sa mergi. Succes la cumparaturi!This post is also available in: Engleză by
Bookmark the permalink.
If you liked this article, please share it on:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


1 + 1 =

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>